Sporten

Gym

Gymnastiek is de verzamelnaam voor alle sporten die een bepaalde vorm van acrobatiek in zich hebben. Dat kan variëren van ouder-kindgym tot turnen. Lenigheid, motoriek en kracht worden op een speelse manier geoefend. Er worden verschillende toestellen gebruikt, maar er komen ook veel spelelementen aan bod.

Turnen

Wil je meer werken aan lenigheid, kracht, snelheid, coördinatie en balans en lijkt het je leuk om op de verschillende toestellen (balk, brug, vloer en sprong) oefeningen te leren? Dan is turnen misschien wat voor jou!
We trainen op een gedisciplineerde manier, met het doel om ook mee te gaan doen met wedstrijden

Bewegen op muziek, ook wel 'bommen' genoemd, is een term die gebruikt wordt voor verscheidene lichamelijke oefeningen die gedaan worden op muziek. Het wordt gedaan in groepsverband, waarbij een persoon de leiding heeft en centraal de oefeningen voordoet. De rest van de groep doet de oefeningen direct mee. Het is gericht op het verbeteren van conditie, kracht en coördinatie. Been- en armspieren, maar ook buik- en rugspieren worden zowel rennend, staand, zittend als liggend getraind. Ook worden er rekoefeningen gedaan.

Volleybal

Volleybal is een balsport die wordt gespeeld door twee teams van zes personen. Het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften en gescheiden door een net. De bal mag per team drie keer worden gespeeld voordat deze over het net naar de tegenstander wordt gespeeld. Indien de bal binnen het speelveld op de grond komt, heeft de andere partij een punt. Het team dat het eerst 25 punten heeft gehaald met een verschil van minimaal 2 punten, wint de set. Tegenwoordig bestaat een competitiewedstrijd uit minimaal 4 sets en bij gelijke stand 5 sets (de 5e set is tot 15 punten). Wie de meeste sets heeft gewonnen, wint de wedstrijd. Bij de recreantencompetitie en jeugd tot 12 jaar werkt dit anders.

Taekwondo

Taekwondo is een vorm van ongewapend gevecht, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid. Het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect. Door training ontwikkelt de beoefenaar zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, lenigheid en coördinatie.
Op dit moment zijn er geen taekwondogroepen actief.